Lucrând de la distanță în armată
Colaborare, reparații și training de la distanță
Ne aflăm, fără îndoială, în epoca lucrului de la distanță. Cum arată, însă, munca de la distanța atunci când cei cu care lucrezi se află pe cealaltă parte a mapamondului, încercând să repare un radar militar avariat?
Armata are nevoie de multe din aceleași instrumente de colaborare de la distanță pe care oamenii le folosesc în atâtea alte industrii – cu un accent deosebit pus, însă, pe securitate, fiabilitate și accesibilitate – pentru a asigura servicii complexe de mentenanță și suport în medii extrem de provocatoare.
VirtualWorx este un sistem de colaborare dezvoltat de Raytheon Missiles & Defense ce folosește realitatea augmentată pentru a ajuta personalul militar să facă reparații sau chiar să se instruiască de la distanță. Raytheon Missiles & Defense este una dintre cele patru divizii ale Raytheon Technologies.
Cu ajutorul acestui sistem, experții companiei pot realiza inspecții live, însă remote, alături de clienții lor militari. Astfel, ingineri din multiple locații pot colabora îndeaproape pentru a rezolva aceeași problemă, fără a avea însă costurile și întârzierile asociate călătoriilor între aceste locații.
De aproximativ cinci ani, echipa VirtualWorx continuă să găsească modalități creative de a folosi tehnologia, atât în interiorul companiei, cât și extern, cu clienți. În special în contextul complex din prezent, ea reprezintă, în același timp, un instrument, un mod de a soluționa probleme și de a facilita colaborarea.
”Este vorba despre un nou mod de a interacționa cu clientul nostru care presupune mult mai mult decât un simplu telefon sau apel video”, a spus John Bergeron, Vice President Sustainment and Sensors, Raytheon Missiles and Defense.”
„Această capabilitate aduce un plus de valoare în zona serviciilor de suport, de la repararea sistemelor în depozite până la reparații și inspecții în teren.”
Competențe în acțiune de la distanță
Acesta este doar unul din modurile prin care Raytheon Missiles & Defense le oferă un plus clienților săi – ușurând colaborarea pentru a simplifica soluționarea provocărilor lor punctuale.
Echipele militare utilizează aceste competențe la distanță pentru a repara echipamente vitale în același mod în care doctorii realizează operații de la distanță. Spre exemplu, VirtualWorx a fost deja utilizat pentru a realiza reparații de la distanță pe sisteme precum Patriot.
Avantajul reparațiilor de la distanță este că astfel se poate reduce și uneori chiar elimina complet timpul și costurile asociate deplasării pe teren, acolo unde este amplasat sistemul, sau în spațiul de depozitare. Un inginer sau un inspector poate colabora cu cei care deja se află la fața locului, reușind, împreună, să rezolve problema sau să ducă la bun sfârșit activitatea fără a se întâlni în persoană.
„Colaborarea prin VirtualWorx accelerează procesul de diagnoză și reparare a sistemelor complexe, aducând oamenii potriviți împreună”, a spus Dan Gale, senior manager Rapid Hardware Solutions, Raytheon Missiles & Defense.
Cu ajutorul acestei tehnologii, experiența clienților Raytheon Missiles & Defense este una de echipă. Relația cu clienții este mai simplă și poate fi coordonată ușor pentru a crește viteza oricărei misiuni. Având la dispoziție acest instrument, putem identifica mai rapid nevoi noi și propune, apoi, capabilități inovatoare.
Sistemul utilizează tehnologie proprietară, patentată, și este construit din componente achiziționate comercial, necesitând astfel costuri mai mici. VirtualWorx are patru patente acordate pentru inovație și încă alte câteva în așteptare, patente care permit folosirea eficientă a acestuia în cadrul mediilor și situațiilor complexe de la Departamentul American al Apărării.