100 de ani de inovație
Aniversarea centenarului companiei Raytheon
În 1922, la etajul al treilea al unei clădiri din Cambridge, Massachusetts, fondatorii a ceea ce a fost, în esență, un startup tech, au folosit cretă și sfoară pentru a delimita locul în care urmau să-și constuiască primul laborator.
Astfel, ei sunt cei care au pus bazele a ceea ce avea să devină compania Raytheon, punând în mișcare povestea unui secol de excelență în tehnologie și inovație. Călătoria continuă și astăzi prin Raytheon Technologies, o companie a cărei moștenire colectivă sunt 3 secole de inovații care au revoluționat lumea.
„La Raytheon Technologies, fondatorii noștri au fost pionieri în cel mai adevărat sens al cuvântului, creând o moștenire incredibilă care a modelat atât călătoriile aeriene, apărarea globală, cât și explorarea spațiului”, a declarat Greg Hayes, președintele și CEO-ul Raytheon Technologies. „Cu mai mult de trei secole de istorie combinată, avem o moștenire bogată construită pe inovație și viziune pentru viitor.”
Diviziile care fac parte din Raytheon Technologies împărtășesc o moștenire cu adevărat deosebită în inovație și dezvoltări tehnologice.
Începuturile companiei Raytheon
Compania Raytheon, cunoscută inițial ca American Appliance Company, a fost fondată pe 7 iulie 1922, lângă Institutul de Tehnologie din Massachusetts, de Laurence Marshall, inginer și om de afaceri, Dr. Vannevar Bush, care va deveni decan al Școlii de Inginerie a MIT și consilier științific al președintelui Roosevelt în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și Dr. Charles G. Smith, un om de știință strălucit.
Prima inovație dezvoltată de aceștia a fost o lampă care a revoluționat radioul, transformându-l într-un dispozitiv accesibil pentru fiecare casă. Ei l-au numit Raytheon, un cuvânt compus din franceza veche și greacă care însemna „lumina de la zei”. Iar succesul acestuia i-a determinat pe cei trei să redenumească compania după ceea ce a devenit produsul lor de referință.
Raytheon a construit pe succesul său inițial, dezvoltându-și o identitate care va crește și evolua în mod constant în deceniile următoare.
„The Little Engine That Could” – puterea motivației
Spiritul companiei este surprins succint într-o fotografie din anii 1930, care îl arată pe Marshall apucând mânerul unui telefon. Ascunsă dedesubt, pe un raft, se află o copie a cărții „The Little Engine That Could” (Mica locomotivă care putea) de Watty Piper – un simbol al rezilienței și motivației care au propulsat compania spre succes de-a lungul istoriei sale.Există povestea, de exemplu, de la începutul epocii celui de-al Doilea Război Mondial despre modul în care genialul inginer șef al Raytheon, Percy Spencer, și-a dat seama cum ar putea produce în masă magnetroni, componente esențiale pentru radare, care erau extrem de necesare pentru război. Descoperirea a transformat o companie cunoscută pentru lămpi radio într-una care a devenit sinonimă cu sisteme complexe de radar și ghidare. Un alt sistem, radarul naval SG, a ajutat la asigurarea victoriilor în luptele pe mare.
În timp ce dezvoltarea în domeniul apărării a continuat după război – în special cu rachetele ghidate Lark care au fost capabile să realizeze o interceptare istorică a unei drone în zbor – epoca postbelică a însemnat o perioadă de expansiune și diversificare pentru compania Raytheon. În prim-plan a fost o altă inovație dezvoltată de inginerul Percy Spencer. Într-o zi, acesta s-a apropiat de un magnetron și și-a dat seama că bomboana pe care o avea în buzunar se topea. Rezultatul a fost, practic, primul cuptor cu microunde din lume. Raytheon l-a numit Radarange și, dintr-o dată, compania a început să facă și afaceri cu electrocasnice. Această inovație a avut, de asemenea, aplicații în explorarea petrolului, construcțiile industriale și afacerile cu avioane.
Compania Raytheon a avut contribuții majore și în ceea ce privește realizările tehnologice ale secolului al XX-lea, dezvoltând computerul care i-a ghidat pe astronauții Apollo 11 către Lună. Și alte divizii ale Raytheon Technologies de astăzi au susținut această misiune, contribuind cu echipamente de comunicații, celule de combustie, dispozitive care permit controlul de la distanță și costume spațiale.
La sfârșitul Războiului Rece, compania Raytheon și-a schimbat din nou strategia, dezvoltând sisteme de apărare, securitate și aerospațiale de renume mondial, cum ar fi sistemul de apărare antiaerian și anti-rachetă Patriot; radare și sisteme de avertizare timpurie, cu matrice fazată, care au contribuit la menținerea păcii; racheta Standard-3 care a putut intercepta în aer un satelit defect; și sistemul VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) care ajută la producerea unei imagini a planetei din satelit la cea mai înaltă rezoluție.
Compania a reușit să inoveze constant prin atragerea și reținerea unor specialiști talentați, prin încurajarea ideilor noi și a diversității de gândire și, de asemenea, prin achiziționarea de afaceri precum E-Systems, Texas Instruments Defense și Hughes Defense. Acestea și alte organizații tehnologice similare și-au adăugat propria moștenire bogată de inovație, de la utilizarea primului e-mail în rețea și a semnului „@” ca parte a unei adrese de e-mail până la expertiză de clasă mondială în securitate cibernetică.
Raytheon Technologies: Inovație fără limite
În 2020, Raytheon a fuzionat cu afacerile aerospațiale ale United Technologies Corporation pentru a forma Raytheon Technologies – cea mai mare companie aerospațială din lume. Raytheon Technologies are acum aproximativ 174.000 de angajați, inclusiv 58.000 de ingineri, care lucrează în 235 de unități de producție și revizie din întreaga lume – un pas uriaș dacă e să ne gândim la începuturile companiei în modestul laborator în Cambridge.
Așadar, în timp ce tehnologiile au evoluat – concentrându-se astăzi pe domenii precum avionică, securitate cibernetică, energie direcționată, propulsie electrică, hipersonică și fizică cuantică – ceea ce nu s-a schimbat este motivația companiei de a dezvolta inovații.
Astăzi, această motivație este evidentă și în munca cercetătorilor, inginerilor și altor inovatori care folosesc investiția în cercetare și dezvoltare a companiei de 7,2 miliarde de dolari și cele 52.000 de brevete pentru a face călătoriile cu avionul mai sigure, mai sustenabile și mai conectate; pentru a dezvolta sisteme de apărare mai inteligente, dar și pentru a face tehnologiile spațiale mai agile și mai dinamice.
Exemplele recente includ chioșcurile de check-in fără contact din aeroporturi în timpul pandemiei de COVID-19; interceptorul naval SM-3 Block IIA care poate distruge o rachetă balistică simulată; motorul Geared Turbofan – cel mai eficient motor construit vreodată pentru avioanele cu un singur culoar – și costumul spațial de ultimă generație al NASA.
În ultimul secol, diviziile care alcătuiesc acum Raytheon Technologies au inovat constant, au sfidat așteptările și au stabilit o viziune îndrăzneață care modelează călătoriile aeriene comerciale, progresele în apărare și explorarea spațiului.
„Raytheon Technologies a adus împreună sub un singur acoperiș cele mai bune tehnologii aerospațiale și de apărare”, a spus Hayes. „Pornind de la această bază solidă, vom continua să definim viitorul în domeniul aerospațial și al apărării – condus de tehnologie, inovație și colaborare – pentru următorul secol”.