Raytheon și KONGSBERG au testat cu succes tragerea cu racheta AMRAAM-ER

Odată cu acest pas, racheta cu rază de acțiune extinsă se apropie de intrarea în producție și integrarea cu sistemul NASAMS

ANDOYA, Norvegia – Raytheon, divizie a companiei Raytheon Technologies, și KONGSBERG, o companie de tehnologie de apărare cu sediul în Norvegia, au finalizat cu succes prima tragere cu racheta Advanced Medium Range Air-to-Air Missile Extended Range (AMRAAM), varianta pentru sistemul NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System).

Testul, organizat la Centrul de Apărare Spațială de la Andoya, a furnizat informații esențiale de zbor care vor fi utilizate pentru îmbunătățirea viitoare a algoritmilor software ai rachetei. Echipa de test a utilizat, de asemenea, un nou lansator NASAMS potrivit pentru dimensiunea mai mare a rachetei AMRAAM®-ER.

„Atunci când va fi utilizată în teren, datorită vitezei, razei de acțiune, altitudinii și manevrabilității sale sporite, AMRAAM-ER va reprezenta o nouă capabilitate de apărare anti-rachetă de la sol”, a spus Paul Ferraro, vicepreședinte Air Power în cadrul Raytheon. „Am făcut încă un pas către certificarea, producția și integrarea finală a acestei arme în sistemul NASAMS.” 

AMRAAM-ER este proiectată specific pentru apărare aeriană de la sol. Racheta, alimentată de un motor produs de Nammo, permite interceptări la distanțe și altitudini mai mari. Integrată cu NASAMS, sistemul va oferi protecție și apărare aeriană sporită pe piața de apărare aeriană de rază medie. 12 țări dețin deja sistemul NASAMS și acesta este, din 2005, integrat în sistemul de apărare aeriană american U.S. National Capitla Regional.

Mai multe informații despre AMRAAM-ER și NASAMS system.