Raytheon moderniserer SPY-6 hardwaren

Ny hardware forbedrer signalbehandlingsydelsen

Raytheon er blevet tildelt en kontrakt fra Office of Naval Research om at udvikle ny hardware til United States Navy's AN/SPY-6(V) familie af radarer. I henhold til kontrakten vil Raytheons Advanced Technology-team forbedre radarens signalbehandlingskapacitet ved at modernisere hardwaren til den nyeste kommercielt tilgængelige elektronik, hvilket resulterer i forbedret ydeevne.

"Fremtidige radarer kræver fleksibel, sofistikeret behandlingskapacitet for at være på forkant med avancerede trusler," sagde Colin Whelan, præsident for Advanced Technology hos Raytheon. "Vi implementerer hurtig, heterogen computerhardware for at supplere igangværende softwareopgraderinger og forbedre signalbehandlingsydelsen for at imødekomme vores styrkers behov."

Raytheons tilgang til udvikling af signalbehandlingshardware involverer fleksibel adaptiv stråleformning (beamforming) og avanceret signalbehandlingskapacitet, som gør det muligt for systemet at behandle mere information endnu hurtigere. Det er muligt pga. Raytheons ”Software Defined Aperture” model, der er en transformativ radararkitektur, som betyder, at man hurtigt og nemt kan udvikle og udrulle ny teknologi til flåden uden væsentligt redesign. Således at AN/SPY-6-radarfamilien hele tiden kan udvikle sig og håndtere avancerede trusselskapaciteter.

"Flåden får løbende tilført avancerede kapaciteter i takt med vi høster frugterne af de massive investeringer i computerarkitekturer," siger Dr. Brad Binder, RF Surveillance Lead ved Office of Naval Research.

AN/SPY-6(V)1 er integreret med Baseline 10, der er den amerikanske flådes nyeste version af sit AEGIS kampvåbensystem. Varianter i SPY-6-familien bliver installeret på US Navy-destroyere, amfibiske angrebsskibe, amfibiske transportskibe, fregatter og hangarskibe og er kompatible med internationale flådeskibe.

Fordele ved Spy-6 radarteknologien

Spy-6 radaren kan udføre flere missioner på samme tid - herunder overvågning, kommunikation og elektronisk krigsførelse – med et enkelt radararray. Den kan scanne himlen for droner. Den kan følge indkommende ballistiske missiler - selv dem, der flyver med hypersoniske hastigheder. Den kan tale med andre sensorer. Og den kan signalere et svar på en trussel.

Den digitale transformation inden for radarudvikling giver fordele på alle områder – land, hav, luft, rum og cyberspace. Raytheon omdefinerer ved hjælp af ”software defined aperture” radarsystemer, hvilket gør radarer med enkelte arrays langt mere kapable og fleksible gennem sikre softwareopgraderinger.