Systemet tildeler en flåde mere fleksibilitet på et begrænset skibsareal - hvilket giver USA og allierede mulighed for at øge overfladestyrkernes offensive magt mere omkostningseffektivt.

Sofistikeret alsidig krigsførelse

Anti-luft krigsførelse

SM-6 leverede på sin oprindelige mission om at yde anti-luftkrigsstøtte til den amerikanske flåde ved at engagere bemandede og ubemandede flyangreb og krydsermissiler.

Ballistisk missilforsvar

Våbenet kan beskytte skibe mod ballistiske missiler i deres sidste fase af flyvningen.

Antiluftkrigsførelse

SM-6 missilet har demonstreret sin evne til at ramme et overflademål uagtet skibstype eller placering, hvilket understøtter flådens kontrol på det maritime område.

Kontinuerlig udvikling

Raytheon Missiles & Defense har opgraderet softwaren på SM-6 for bedre at kunne håndtere trusler fra mellemdistance ballistiske missiler. Opgraderingen har muliggjort afværgelse af operationelle mellemdistance ballistiske missiler indtil få sekunder før de ellers ville have ramt deres mål

Multi-mission missilet bliver hurtigere. Den nyeste variant, SM-6 Block IB, har en re-designet opbygning og en større raketmotor.

SM-6 kan indsættes på 60 overfladeskibe, og virksomheden har allerede leveret mere end 500 missiler til flåden. Den endelige generalprøve af SM-6 missilet vil blive udført på virksomhedens produktionsanlæg i Redstone Arsenal i Huntsville, Alabama.