Marina americană folosește un sistem anti-navă terestru pentru a lansa racheta Naval Strike către o navă în timpul unui exercițiu militar

Marina Statelor Unite ale Americii, în parteneriat cu Raytheon Missiles & Defense, o divizie a companiei Raytheon Technlogies, a utilizat sistemele NMESIS (Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction Systems) pentru a lansa o rachetă Naval Strike de pe țărm pentru a lovi o navă-țintă aflată pe mare în timpul unui exercițiu naval operațional desfășurat recent.

Racheta Naval Strike (NSM) este o rachetă de croazieră multi-misiune ce distruge ținte maritime sau terestre foarte bine apărate. NMESIS combină un lansator NSM cu un vehicul ROGUE (Remotely Operated Ground Unit for Expeditionary) Fires, produs de Oshkosh Defense. 

„Aceasta a fost prima oară când NMESIS a fost utilizat de pe țărm pentru a lovi o țintă aflată pe mare în timpul unui exercițiu de operațiuni”, a spus Kim Ernzen, Vice President Naval Power în cadrul Raytheon Missiles & Defense. „NSM este un echipament versatil și eficient, care asigură putere de lovire navală integrată.”

În timpul exercițiului, operatorii Marinei au asigurat planificarea misiunii și au efectuat manevre de comandă și control a NMESIS. În plus, echipa și-a dovedit mobilitatea transportând sistemul pe mai multe platforme, inclusiv pe un vehicul Landing Craft Air Cushion și o aeronavă KC-130J.

NSM este cel mai nou produs dezvoltat prin parteneriatul Raytheon Missiles & Defense cu Norvegia și cu liderul industriei locale de apărare, Kongsberg Defence & Aerospace. Companiile și-au unit forțele pentru a produce NSM în Statele Unite pentru armata SUA și pentru parteneri internaționali. Racheta este deja utilizată de SUA, de marina norvegiană și de escadroanele de apărare de coastă ale marinei poloneze. 

Despre Raytheon Missiles & Defense

Având avantajul de a fi un partener inovator integrator, Raytheon Missiles & Defense le oferă clienților săi globali cele mai avansate soluții end-to-end pentru detectarea, identificarea și interceptarea amenințărilor. Cu un portofoliu extins de sisteme de apărare antirachetă și anti-aeriene, echipamente de precizie, radare, sisteme de comandă și control și tehnologii avansate de apărare, soluțiile Raytheon Missiles & Defense protejează cetățenii, personalul combatant și infrastructurile în peste cincizeci de țări din toată lumea.