HII afslutter acceptance test for den kommende USS Jack H. Lucas (DDG 125)

Amerikanske HII's (NYSE: HII) Ingalls Shipbuilding Division, har 19. maj afsluttet en vellykket ‘acceptance test’ for den fremtidige USS Jack H. Lucas (DDG 125) - Arleigh Burke-klasse guidet missildestroyer.

"Samarbejde har været den største enkeltstående drivkraft for at levere denne nye kapacitet til flåden," udtaler Ingalls Shipbuilding’s Præsident, Kari Wilkinson: "Åben kommunikation, hårdt arbejde og vedholdenhed samt stærke relationer mellem flåden, Ingalls og leverandørene, gjorde det hele muligt."

Jack H. Lucas (DDG 125) er den første Flight III Arleigh Burke-klasse destroyer, der bygges til den amerikanske flåde af Ingalls, og har en række designændringer, der samlet giver en betydeligt forbedret kapacitet. DDG 125 indeholder et utal af offensive og defensive våben designet til at understøtte maritime forsvarsbehov langt ind i det 21. århundrede. Flight III konfigurerede destroyere benytter AN/SPY-6(V)1 Air and Missile Defense Radar (AMDR) og Aegis Baseline 10 Combat System, der er nødvendige for at holde trit med fremtidens trusler.

Amerikanske Ingalls har indtil videre leveret 34 destroyere til den amerikanske flåde, med fem Flight III under konstruktion, herunder DDG 125, Ted Stevens (DDG 128), Jeremiah Denton (DDG 129), George M. Neal (DDG 131) og Sam Nunn (DDG 133). Det sidste Ingalls-byggede Flight IIA-skib, Lenah Sutcliffe Higbee (DDG 123), forlod Ingalls i april og nåede frem til sin destination i maj i Key West, Florida. Arleigh Burke-klasse destroyere er meget dygtige, multi-mission skibe, der kan udføre en række operationer, fra tilstedeværelse i fredstid og krisestyring til havkontrol og styrkeprojektion, alt sammen til støtte for USA’s militære strategi og den fælles styrke. Guidede missildestroyere er rygraden i den amerikanske overfladeflåde og er i stand til at bekæmpe flere luft-, overflade- og undergrundstrusler samtidigt.